Πρόσκληση προς όλους τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων της χώρας, ώστε να βρεθούν μαζικά στην εκκίνηση του 8ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – Dole, απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Νίκος Γούλας, ενόψει της διοργάνωσης του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων υπογράμμισε ότι οι σύλλογοι – μέλη της Ομοσπονδίας θα έχουν δυναμική παρουσία στη μεγάλη φθινοπωρινή δρομική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, υποστηρίζοντας μία πρωτοβουλία που έχει σημαντικό αθλητικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο.

«Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ, με τους συλλόγους της, συμμετέχει και στηρίζει ενεργά για άλλη μια χρονιά τον “ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ”. Θα δώσουμε και φέτος μαζικό “παρών” σ’ αυτόν τον σπουδαίο αγώνα, γιατί έχουμε μία άριστη συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή και με τον Γενικό Διευθυντή κ. Δρόσο Χριστόπουλο και γιατί πρόκειται για μία ξεχωριστή και άψογα οργανωμένη προσπάθεια, η οποία επιτελεί διπλό σκοπό, δεδομένου ότι συνδυάζει το αθλητικό σκέλος με το κοινωνικό έργο», είπε ο κ. Γούλας και συμπλήρωσε:

«Καλώ όλους τους δρομείς να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά τα μέλη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αρκετή κινητικότητα στον τομέα των εγγραφών, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Δίνουμε όλοι ραντεβού στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, για έναν αγώνα που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον. Ασφαλώς θα βρίσκομαι και εγώ στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, ως ενεργός δρομέας, όπως κάθε φορά από το ξεκίνημα της διοργάνωσης!»

Επιπλέον, ο Νίκος Γούλας αναφέρθηκε στην κοινωνική δράση του φορέα που εκπροσωπεί, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των δύο κορυφαίων διοργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας, η οποία για τον σκοπό αυτό παρέχει ειδική έκπτωση για κάθε εγγραφή δρομέα στους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ:
«Κάθε χρόνο, ένα μέρος από τα χρήματα που δίνουν οι δρομείς μας για να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και στον “ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ”, τα προσφέρουμε σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι μία ενέργεια που γίνεται ανελλιπώς εδώ και περίπου έξι χρόνια, σε αγαστή συνεργασία με τις δύο διοργανώσεις. Αυτή η πρωτοβουλίας συνεχίζεται και φέτος. Όσοι λοιπόν εγγραφούν μέσω της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ας γνωρίζουν ότι μέσα από την συμμετοχή τους θα βοηθήσουν επίσης στο σημαντικό έργο ενός φιλανθρωπικού φορέα».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – Dole, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:00), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

Οι ομαδικές εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

O 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Dole διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!