Το δικό της κάλεσμα ενόψει του 8ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – Dole απεύθυνε η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κυρία Μαρία Αντωνίου, η οποία θα είναι παρούσα στο μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της 19ης Οκτωβρίου, ενισχύοντας την προσπάθεια των περίπου 20.000 δρομέων. Οι εγγραφές στη διοργάνωση συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Ποδιώτης και ο Γενικός Διευθυντής Δρόσος Χριστόπουλος, οι οποίοι ενημέρωσαν την κυρία Αντωνίου για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που κάθε χρόνο καταρρίπτουν ρεκόρ και προσελκύουν πρωταθλητές και δρομείς υγείας από όλη την Ελλάδα και από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κυρία Μαρία Αντωνίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Οργανωτική Επιτροπή για την επίσκεψη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Αντιλαμβανόμενη τη μαζικότητα αυτής της διοργάνωσης, θέλω να διαβεβαιώσω τα στελέχη της ότι θα είμαι υποστηρικτής αυτής της όμορφης προσπάθειας για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Η ονομασία του Διεθνούς Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” παραπέμπει, άλλωστε, σε μεγάλα ιστορικά δεδομένα της χώρας.
Ενόψει του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και στον οποίο θα είμαι παρούσα, θέλω να καλέσω όλους και κυρίως τους νέους, να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Θα πρέπει να κάνουμε πράξη το μήνυμα “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Καλώ λοιπόν τα νέα παιδιά, τους φοιτητές, να έρθουν και να πάρουν μέρος σε μία όμορφη διοργάνωση, που προάγει την άθληση και την υγεία».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – Dole, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:00), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

O 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Dole διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!