Νέα τιμητική διάκριση κατέκτησαν ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin, ως επιβεβαίωση της αναγνωρισμένης υψηλής ποιότητάς τους, που τους φέρνει σταθερά ψηλά στην προτίμηση των δρομέων! Οι δύο διοργανώσεις επιστρέφουν το φθινόπωρο για να χαρίσουν καινούργιες συγκινήσεις στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετεχόντων, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin βραβεύτηκαν τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ως εξαιρετικοί φορείς αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην κατηγορία “Best Thematic Sports Destination” του διαγωνισμού “Premium Tourism Awards 2021”.

Είχε προηγηθεί η διεθνής διάκριση του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ – bwin, ο οποίος αναδείχθηκε 8ος καλύτερος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” (http://bit.ly/TopMarathons) έλαβε άλλη μία τιμητική αναγνώριση, καθώς η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES” (http://bit.ly/ATGM-Forbes), διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Διπλή δρομική γιορτή το φθινόπωρο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία!

Η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, κατόπιν επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Θεσμικούς και τους Εθελοντικούς Φορείς Υποστήριξης τους και την θετική ανταπόκριση των οργανωμένων δρομικών συλλόγων της χώρας, ανακοινώνει τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής τους, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της έγκρισης υγειονομικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής που θα επιτρέπει τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων δρομέων.

Οι δύο διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του 2020, που μεταφέρθηκαν για το 2021 λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, θα διεξαχθούν οριστικά το φθινόπωρο, ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, όταν κατά τα φαινόμενα θα έχει χτιστεί το προσδοκώμενο τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία.

Παράλληλα, παραμένει κατοχυρωμένη η συμμετοχή των εγγεγραμμένων δρομέων των δύο διοργανώσεων, οι οποίοι διατηρούν τη προνομιακή θέση τους σε όλους τους Δρόμους του Αγωνιστικού Προγράμματος, σε περίπτωση που αυτές διεξαχθούν με υγειονομικό πρωτόκολλο στο οποίο θα προβλέπεται αριθμητικός περιορισμός συμμετοχών.

Η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προσφέρει στους συμμετέχοντες δρομείς του «Νυχτερινού» και του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αγωνιστικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου, αντάξιες των προσδοκιών τους, προσδίδοντας χαρά και χρώμα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και κορυφαίες προσωπικές επιδόσεις.

O 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο «Μαραθώνιος», καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελούν επίσημο μέλος της AIMS. Επίσης, τελούν υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.