Με 100 τρέχει ο ΣΔΥ Κοζάνης. Τι κι αν είναι καλοκαίρι. Διακοπές, ναι, αλλά με τη σκέψη στις εγγραφές ενόψει του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.

«Θα κάνουμε ομαδική εγγραφή. Με σιγουριά σας λέω για 100 δρομείς…», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης και έφορος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται σε πολλά κομμάτια της κοινωνικής ζωής, συμμετέχοντας σε αγώνες που έχουν ιστορική σημασία για την Κοζάνη, όπως ο Λασάνειος δρόμος, οι αγώνες γενικότερα που προβάλλουν την πόλη (παραλίμνιος Πολυφύτου), αλλά και αγώνες άλλων περιοχών όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin ή ο «Νυχτερινός», που μέσω της συμμετοχής των δρομέων του συλλόγου αναδεικνύουν την πόλη της Κοζάνης.

Οι δρομείς του ΣΔΥ Κοζάνης έχουν κάνει δενδροφύτευση παράλληλα με τον ποδηλατόδρομο της πόλης και κάνουν τις προπονήσεις τους σ’ ένα ευχάριστο πράσινο περιβάλλον.

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος είναι 63 ετών, παλιός 400άρης (ατομικό ρεκόρ 50.45) και παραδοσιακά συμμετέχει στον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» και στον «Νυχτερινό». Μάλιστα, το 2019 τερμάτισε πρώτος στον Δρόμο 10.000μ. στην ηλικιακή κατηγορία 60- 64 ετών, σε 43′. Στη ζωή του έχει τερματίσει σε 21 Μαραθωνίους.