Ο Δημήτρης Λαμπρινίδης ηγείται του ιστορικού Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης εδώ και οκτώ χρόνια και ενόψει του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ μας ξενάγησε στο μονοπάτι μιας ομάδας 1.300 μελών που έχουν βάση την Θεσσαλονίκη, αλλά οι εξορμήσεις τους φθάνουν έξω από τα σύνορα.

«Η υγεία είναι τίτλος. Το τρέξιμο είναι εκδήλωση. Βγάζουμε τον άλλο μας εαυτό. Απίστευτη δύναμη, πάθος για ζωή. Έννοιες που ήταν κρυμμένες για πολλούς από εμάς . Υπάρχει κόσμος που ανακαλύπτει αυτό το κομμάτι του  εαυτού του σε μεγάλη ηλικία…», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ

Έχοντας μέλη ηλικίας 40 ετών και πάνω, αν και τελευταία εγγράφονται και κάτω από 30 ετών, η αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού απαιτεί καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη από τον σύλλογο, όπως υπογράμμισε:

«Δεν έχουμε υποχρεωτική κάρτα υγείας αλλά κάνουμε μια προτροπή στα μέλη μας να κλείσουν ένα ραντεβού στο εργαστήριο του καρδιοχειρουργικού κέντρου στα ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, με το οποίο συνεργαζόμαστε, για έναν προληπτικό έλεγχο. Η ανταπόκριση είναι λίαν ικανοποιητική κι έτσι παρουσιαζόμαστε στους αγώνες έχοντας πλήρη εικόνα για την υγεία μας.
Αλλά οργανώνουμε και σεμινάρια επιμορφωτικά, σε θέματα αντοχής, δρόμων μεγάλων αποστάσεων, υγείας, προπονήσεων, ψυχολογίας, με ομιλητές επιστήμονες, έμπειρους προπονητές, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο κομμάτι ερωτήσεων που προκύπτουν από την άθληση. Αυτόν τον κόσμο που έχει δίψα, πρέπει να τον προστατέψεις!»

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ, Η ΑΠΟΧΗ, Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Λαμπρινίδης παραδέχθηκε ότι… «ναι, μας δοκίμασε όλο αυτό. Ήμουν της άποψης “ή όλοι ή κανείς”. Είμαστε σύλλογος που βασίζεται στην υποστήριξη. Να σας πω, κάναμε έναν αγώνα στο Ζαγόρι. Ξέχωρα από την συμμετοχή των μελών μας, δημιουργήσαμε μια ομάδα υποστήριξης αυτών που αγωνίζονται. Φωνές, κόρνες, ηθική στήριξη στους διάφορους σταθμούς που περνούσαν οι δρομείς. Το ίδιο και στον Όλυμπο. Εκεί που ο άλλος είναι μόνος του και η εξάντληση κάνει την εμφάνισή της, εκεί χρειάζεται η παρουσία μας».

Όσο για τη μεγάλη πρόκληση που λέγεται «Νυχτερινός», τόνισε:
«Στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο παίρνει μέρος πολύς κόσμος. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι. Είναι μια πρόκληση. Βγαίνει μια διάθεση που έχει να κάνει με την νύχτα, μια διαφορετική απόσταση . Έχει περισσότερο παρέα, ίσως κι ένα ανταγωνισμό, συνδυάζει πολλά πράγματα. Έχει σίγουρα την ιδιαιτερότητά του. Είναι καλός αγώνας και σίγουρα μπορεί ν ανέβει κι άλλο…».

Ο Δημήτρης Λαμπρινίδης είναι 60 ετών, είναι τεχνίτης μουσικών οργάνων, παλιός αθλητής ορειβασίας και πρόεδρος ενός πολυπληθούς συλλόγου που εκφράζει το πάθος για τους δρόμους αντοχής. Τα μέλη του ΣΔΥΘ θα δώσουν και πάλι το «παρών», στο πάρτι της πόλης, τον Επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.