Η Σόνια Τσεκίνι τρέχει, τρέχει, τρέχει… Θα ήταν παράδοξο αν δεν το έκανε…

Οι περιπέτειες στη ζωή της πολλές, αλλά τα θέματα υγείας προηγούνται όλων των άλλων. Αυτή όμως επιμένει να οδηγεί την κούρσα ενός Μαραθωνίου διαφορετικού απ’ όλους. Σε τέτοιο σημείο, που οι σταθμοί ανεφοδιασμού της να μοιάζουν με το φιλί της ζωής. Ακόμη και οι γιατροί που την παρακολουθούν, έχουν αφομοιώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που οι ίδιοι προτείνουν ως το καλύτερο φάρμακο για τον καρκίνο: την αντίδραση, την καλή ψυχολογία, το πάθος για ζωή. Άλλωστε έχει την δική της κερκίδα μέσα στο «Θεαγένειο». Ή μάλλον την δική της ομάδα, αφού γιατροί και ασθενείς προετοιμάζονται για τον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, αλλά και για το Μίλι της Ελπίδας την επόμενη ημέρα.

«Είναι η νέα μου οικογένεια το Θεαγένειο. Ενωθήκαμε, είμαστε όλοι μαζί, μιλάμε, στηρίζει ο ένας τον άλλο. Στην αρχή με έβλεπαν με απορία να τρέχω στο μπαλκόνι ή στον διάδρομο. Τους πλησίασα, με πλησίασαν. Έχουμε κοινά προβλήματα υγείας, αλλά και το τρέξιμο πρέπει να γίνει κοινό κομμάτι μας. Και οι γιατροί βλέπουν αυτό που γίνεται και τους αρέσει. Έχουμε κάνει την ομάδα μας και σύντομα θα μας δείτε στους δρόμους!», είπε χαρακτηριστικά.

Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Το ένα ραντεβού πίσω από το άλλο. Το τελευταίο την έφερε να προγραμματίζει νέα επέμβαση αφαίρεσης και του δεύτερου μαστού, εξέλιξη που λογικά θα την κατέβαλλε. Η νέα της αντίδραση όμως, μας άφησε για άλλη μια φορά άφωνους. Προγραμμάτισε άλλους τρεις αγώνες μέχρι τον Δεκέμβριο, μήνας που θα περάσει το κατώφλι του «Θεαγένειου»!

Πριν τους αγώνες όμως, άμεσα -με έξοδα του συλλόγου της, ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ – πρέπει να κάνει μια επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό» για να δει την πορεία του ποδιού της, ύστερα από το κάταγμα ισχίου και την επέμβαση αποκατάστασης που έκανε.

ΤΣΕΚΙΝΙ – ΜΑΝΙΑΝΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μια σχέση που δεν γνωρίζαμε αποκαλύφθηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος. Η Σόνια Τσεκίνι σχημάτισε έναν αριθμό στο κινητό της. Από την άλλη άκρη της γραμμής, της απάντησε μια γνώριμη φωνή. Ήταν η Ολυμπιονίκης μας, Μιρέλα Μανιάνι.

Η έκπληξη και για τις δύο ήταν μεγάλη, αφού είχαν να μιλήσουν από τα εφηβικά τους χρόνια. Θυμήθηκαν τα παλιά. Όταν πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στην Αλβανία. Γέλασαν και συγκινήθηκαν. Ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Από το δημοτικό, στο Αθλητικό Γυμνάσιο του Δυρραχίου. Έμεναν στο ίδιο δωμάτιο. Πήγαιναν σε όλους τους αγώνες. Η Μιρέλα  έριχνε ακόντιο, η Σόνια  από 800 μέχρι 3000 μέτρα. Μετά οι δρόμοι τους χώρισαν. Η Μιρέλα βρέθηκε στην Ελλάδα, ενώ η Σόνια μπήκε στα ΤΕΦΑΑ στα Τίρανα και μετά από χρόνια όταν παντρεύτηκε τον Γιώργο Μπουδούρη, πέρασε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στο Άργος Ορεστικό.

Στα νεότερα, η Σόνια προσπαθεί να πείσει την Μιρέλα να μπουν μπροστά στον αγώνα του Μιλίου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, βοηθώντας έτσι στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ελπίδα».

Όπως και να’ χει, η Σόνια συνεχίζει τον αγώνα της και κάθε μέρα η… ομάδα της μεγαλώνει.