Με τεράστια αύξηση συμμετοχών, περίπου 15.000 εγγεγραμμένους δρομείς που έκαναν ανάρπαστες ακόμα και τις επιπλέον θέσεις που διατέθηκαν από το Κέντρο Εγγραφών στη ΔΕΘ-HELEXPO, εντονότερο κοινωνικό αποτύπωμα από κάθε άλλη φορά, καθώς και με το πλουσιότερο πρόγραμμα αγωνιστικών και παράλληλων εκδηλώσεων, έρχεται ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, αλλά και το «Μίλι της Ελπίδας» την Κυριακή 16 Οκτωβρίου!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία επί της Πλατείας Ελευθερίας, καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία στον Λευκό Πύργο και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:30) με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Μέσα από τη φετινή διοργάνωση θα ενισχυθεί σημαντικά η προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, την επόμενη μέρα, Κυριακή (16/10), θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο Δρόμος του ενός μιλίου (Family Mile), με αφετηρία πλησίον της πύλης του ΟΛΘ.
Μέσα από τη δράση αυτή, που έχει έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και απευθύνεται σε πρωταθλητές αλλά και σε όλη την οικογένεια, στόχος είναι να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14/11) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε μία εκδήλωση που ξεκίνησε σε κλίμα συγκίνησης και με ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Σταύρου Σαράφη και του δις Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή αφήνοντας φτωχότερη την αθλητική οικογένεια της Θεσσαλονίκης και της χώρας μας.

Κατόπιν τον λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι ομιλητές, οι οποίοι δήλωσαν:

Κωνσταντίνος Ζέρβας (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης): «Σήμερα θα ήταν μια ημέρα χαράς, αλλά δυστυχώς ξεκίνησε με δυσάρεστες ειδήσεις. Η αθλητική οικογένεια, η Θεσσαλονίκη, η χώρα μας έχασε χθες τον Σταύρο Σαράφη και σήμερα τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ως Δήμαρχος, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εκφράσω την οδύνη όλης της πόλης και να τονίσω ότι θα τους τιμήσουμε όπως τους αξίζει. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους.
Αύριο και μεθαύριο θα έχουμε μία εξαιρετικά λαμπερή γιορτή για την πόλη μας. Είμαστε όλοι έτοιμοι για τον 10ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και χαίρομαι ιδιαίτερα για τη μεγάλη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, καθώς και για την παρουσία δρομέων από 46 χώρες σε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας. Μας ενδιαφέρει πολύ η εξωστρέφεια και ό,τι προβάλλεται από αυτό το οργανωμένο δρομικό γεγονός. Είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος έχει ακόμα πιο έντονο κοινωνικό αποτύπωμα η διοργάνωση. Το Σάββατο θα τρέξουμε για το “Χαμόγελο του Παιδιού” και την Κυριακή στον Δρόμο του ενός μιλίου θα τρέξουμε για την απόκτηση εξοπλισμού για το ΑΧΕΠΑ, στη μάχη κατά του καρκίνου.
Η πόλη βγαίνει κερδισμένη και σε ένα ακόμα επίπεδο, καθώς με την συμβολή της διοργάνωσης πέρσι ανακαινίστηκαν έξι δημοτικά γήπεδα μπάσκετ και φέτος θα έχουμε αναβάθμιση άλλων υποδομών. Μεταξύ άλλων, θα ανακαινίσουμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Τριανδρία, αλλά επίσης με τη βοήθεια της διοργάνωσης θα φροντίσουμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο σκύλων και να τοποθετήσουμε ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα της πόλης μας. Χαίρομαι που πάμε σ’ αυτό το κομμάτι κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές, στους εθελοντές, στους διασώστες, στους ανθρώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικά στο προσωπικό της καθαριότητας και στη δημοτική αστυνομία. Όλοι ως ομάδα θα φροντίσουν ώστε όλα να πάνε καλά αύριο».

Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Ο.Ε.): «Ο “Νυχτερινός” είναι το παιδάκι του Μαραθωνίου, ένα πανηγύρι χαράς για την πόλη. Είναι επίσης μία διοργάνωση που πρωτοπορεί και αποτελεί παράδειγμα για πολλούς, επειδή μέσα από αυτήν ανακατασκευάζονται ανοιχτά γήπεδα στην πόλη μας με τη βοήθεια όλων.
Με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη γυμναζόμασταν μαζί. Ακόμα και με το φευγιό του έδειξε το ήθος των ανθρώπων που μεγαλουργούν μέσα από τον αθλητισμό σε αυτήν την “αθλητομάνα” πόλη. Εύχομαι αυτή η γιορτή της πόλης να συνεχίσει για πολλά χρόνια, ακόμα κι όταν κάποιοι από εμάς λείπουν πια, όπως σήμερα ο Αλέξανδρος».

Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ): «Εκ μέρους του συλλόγου, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους ανθρώπους του αθλητισμού που χάσαμε. Είμαστε έτοιμοι για τον 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που αναδεικνύει τον αθλητικό τουρισμό όπως και η νέα μας διοργάνωση, το Mykonos Running Festival. Μέσα από αυτές τις δράσεις δημιουργούνται γέφυρες ώστε να προσελκύουμε ανθρώπους και από άλλες περιοχές. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους εθελοντές μας και σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, που γίνονται μία μεγάλη ομάδα για να πετύχει αυτή η διοργάνωση».

Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): «Ό,τι και να πεις για τις δύο προσωπικότητες που χάθηκαν, είναι λίγο. Θα σταθώ μόνο στο ήθος τους. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τις ευχαριστίες μου για όσα πρόσφεραν στον αθλητισμό.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμβάλλει σε ό,τι γίνεται για να ξαναφέρει τα χαμόγελα στην πόλη μας. Οι συμμετοχές στον “Νυχτερινό” ανεβαίνουν ξανά όπως βλέπουμε, αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Φέτος θέλαμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω και το κάναμε πράξη με το after party, τον Νυχτερινό Μαραθώνιο σκάκι μετά τα μεσάνυχτα στη ΔΕΘ για πρώτη φορά, το “Μίλι της Ελπίδας”, καθώς και με αγώνες ρόλερ επίσης για πρώτη φορά, που την επόμενη φορά θα περιλαμβάνουν διαδρομές περισσότερων χιλιομέτρων».

Μαρία Καραγιάννη (Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): «Ο αθλητικός τουρισμός είναι από τις μορφές θεματικού τουρισμού που όφειλε να αναπτύξει η πόλη, γιατί καταπολεμά την εποχικότητα και επεκτείνει την τουριστική περίοδο στις 365 ημέρες το χρόνο. Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι ένα διαμάντι για την πόλη, γιγαντώθηκε με τη βοήθεια όλων και εύχομαι να γίνει ακόμα μεγαλύτερος».

Γιώργος Κεραμιδάς (Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης): «Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα. Ως ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη μας, όπως είναι ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος. Καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες».

Χαιρετισμό απέστειλε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, απευθύνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχές για καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες:
«Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη έχει πρωταγωνιστήσει με πολλές και διάφορες αφορμές, κερδίζοντας – επάξια – τον επισκέπτη της, ως ένας προορισμός μοναδικός, με ανεξάντλητη δυναμική και αμέτρητες εκπλήξεις.
Αυτή η επιτυχία, φυσικά, οφείλεται σε όλους εσάς: με την αστείρευτη όρεξη για δουλειά, τον επαγγελματισμό σας και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνετε οι λόγοι που έχει ένας επισκέπτης για να βρεθεί στην πόλη είναι πλέον πολλοί και διάφοροι, ο ένας καλύτερος από τον άλλον.
Με 10 χρόνια ήδη να συμπληρώνονται για την διοργάνωση, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης! Με ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο, την υποδειγματική σοβαρότητα της διοργάνωσης, την ένταση και την συνέπεια της προσπάθειας να αποτελούν σταθερά χαρακτηριστικά του, τα οποία κεφαλαιοποιεί χρόνο με το χρόνο, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος πραγματικά ξεχωρίζει!
Αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να συναντηθούν, να τρέξουν πλάι πλάι – να συναγωνισθούν – επαγγελματίες και μη, αθλητές και λάτρεις του συγκεκριμένου είδους άθλησης, από όλο τον κόσμο. Και όλοι μαζί να γίνουν κομμάτι του ξεχωριστού ηχοχρώματος της πόλης, γνωρίζοντάς την και μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Έρχεται έτσι κι αυτός, ως θεσμός πλέον, να «ανάψει» τις βραδιές αυτού του Σαββατοκύριακου, να προσθέσει την δική του ψηφίδα στο πολύχρωμο ψηφιδωτό που συνθέτει την μοναδική ταυτότητα της πόλης και ως τουριστικού προορισμού.
Είναι αυτή η μαγεία του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού: μέσα από την εμπειρία του αγώνα και της ευχαρίστησης που αυτός προσφέρει, δημιουργείται ένας ξεχωριστός δεσμός μεταξύ του επισκέπτη και του προορισμού. Αυτός δε ο δεσμός, όταν πρόκειται για την πατρίδα μας, τον εμπνευστή των Ολυμπιακών Αγώνων, την χώρα προέλευσης του κλασσικού ημιμαραθωνίου ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά του, ζητούμενο και στοίχημα για την σύγχρονη παγκόσμια τουριστική αγορά.
Γι’ αυτό και ως Πολιτεία, έχουμε στην πράξη επενδύσει με όλες μας τις δυνάμεις στο πεδίο του αθλητικού τουρισμού αλλά φυσικά και της ενθάρρυνσης τέτοιων διοργανώσεων. Διοργανώσεων που προβάλουν διεθνώς την χώρα μας και κάθε προορισμό της ξεχωριστά, κατοχυρώντας τον χώρο που επάξια μπορούμε – και πρέπει – να αξιώνουμε και σε αυτό το κομμάτι.
Έχοντας όλα αυτά υπόψιν, δεν θα μπορούσα παρά να σας ευχαριστήσω θερμά και να σας συγχαρώ για το πολύτιμο έργο σας και την συμβολή σας στην ανάδειξη στην πράξη της πατρίδας μας και της Θεσσαλονίκης φυσικά, ως κορυφαίο προορισμό αθλητικού τουρισμού.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και κάθε υποστηρικτή αυτής της σπουδαίας προσπάθειας και να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και – κυρίως – καλή απόλαυση του αγώνα τους!»

Στην συνέχεια, έγινε αναφορά στην σημαντική υποστήριξη των χορηγών της διοργάνωσης, ξεκινώντας από τον Ονομαστικό Χορηγό, ZeniΘ.
Σε χαιρετισμό που απέστειλε ο Εμπορικός Διευθυντής της ZeniΘ, Μάνος Εξαρχουλάκος, ανέφερε:
«Σε μια δύσκολη εποχή, που όλοι δοκιμαζόμαστε καθημερινά, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει ενέργεια και ελπίδα για το μέλλον. Η ZeniΘ, η εταιρεία που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και δίνει ενέργεια σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά της πόλης, με ρεύμα και φυσικό αέριο, δεν θα μπορούσε να μη δίνει όλη της την ενέργεια σε αυτή τη γιορτή. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Εκ μέρους της Μασούτης Α.Ε., που αποτελεί Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης, η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Εύη Καταμούτου, ανέφερε στον χαιρετισμό της:
«Η Μασούτης εδώ και 46 χρόνια, υποστηρίζει με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και του υγιούς ανταγωνισμού.
O 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης είναι εδώ και εμείς είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε ακόμη ένα συναρπαστικό ταξίδι. Το φιλανθρωπικό υπόβαθρο που διατηρεί η διοργάνωση, μας εμπνέει και μας κάνει να οραματιζόμαστε κάθε επόμενο αγώνα. Τα ιδανικά της Μασούτης συνδέονται άρρηκτα με τις αξίες που πρεσβεύει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα τρέξουμε παρέα, θα γιορτάσουμε, αποδεικνύοντας ότι ο κάθε αγώνας που δίνουμε, στο τέλος πάντα επιβραβεύεται.
Η Μασούτης ως Μέγας Χορηγός στον μεγάλο δρομικό αγώνα της 15ης Οκτωβρίου, εύχεται καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες αλλά και στους συντελεστές της διοργάνωσης και με ανυπομονησία περιμένουμε να δούμε ξανά την πόλη χωρίς αυτοκίνητα, μόνο με αθλητές, θεατές, καλή μουσική και παρέα. Εμείς μετά την λήξη των αγωνισμάτων θα σας περιμένουμε όλους στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο booth της Μασούτης, δίνοντας το σήμα να πέσει η αυλαία του 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης».

Στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης αναφέρθηκε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε., Φάνης Παπάς, που τόνισε:
«Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη και τον Σταύρο Σαράφη. παρόλα αυτά είμαστε εδώ. Χαίρομαι πολύ που ανήκω σ’ αυτή τη μεγάλη αθλητική οικογένεια που διοργανώνει άλλη μία γιορτή και το κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς αποτελεί προτεραιότητα γι’ αυτές τις προσπάθειες. Έχουμε 82 συνεργαζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, αλλά και δύο πολύ σημαντικές δράσεις, μέσα από τις οποίες ενισχύεται ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την Ενεργειακή Αναβάθμιση της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης», καθώς και η προσπάθεια για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η “εμμονή” της Γιώτας Σασοπούλου, η οποία έχει ταχθεί στη βοήθεια συνανθρώπων μας, μας επιτρέπει να συμμετέχουμε και εμείς σ’ αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά της, η χειρουργός-μαστολόγος και Πρόεδρος του Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», Γιώτα Σασοπούλου, υπογράμμισε:
«Κάθε χρόνο συγκινούμαι σ’ αυτόν τον αγώνα. Ως “Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης” συμμετέχουμε εδώ και πολλά χρόνια στη διοργάνωση, είτε ως ομάδα ιατρικής υποστήριξης είτε ως δρομείς τρέχοντας ή περπατώντας.
Με μεγάλη χαρά και τιμή είμαστε εδώ και φέτος, με στόχο να βοηθήσουμε το ΑΧΕΠΑ, ο νέος ψηφιακός μαστογράφος του οποίου έχει ανάγκη από ένα επιπλέον εξάρτημα για τη διάγνωση μικρών όγκων. Μία σωστή και έγκαιρη διάγνωση σώζει μία ανθρώπινη ζωή. Το ποσό που χρειάζεται να μαζευτεί είναι μεγάλο, αλλά φέτος θα βάλουμε το πρώτο λιθαράκι για να αγοραστεί το σύστημα τομοσύνθεσης για το ΑΧΕΠΑ».

Παράλληλα, η συντονίστρια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Βόρεια Ελλάδα, Ιωάννα Μακρή, πρόσθεσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της διοργάνωσης, που διαχρονικά και σταθερά είναι δίπλα μας και μας δίνει την δυνατότητα να δώσουμε έμφαση σε πρόληψη για να ενισχύσουμε την υγεία μας. Ευχόμαστε σε όλους τους δρομείς να τερματίσουν με ασφάλεια. Θα είμαστε εκεί, στον τερματισμό με ασθενοφόρα και με εθελοντές διασώστες. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ακολούθησε η παρουσίαση των εξαιρετικών περιπτώσεων δρομέων:
– Η 83χρονη Σμαράγδα Μανδύλα, νικήτρια στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου για βετεράνους, είπε: «Η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο, ξεκίνησα να τρέχω στα 67 μου και έκτοτε έχω συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες. Το τρέξιμο μου δίνει σωματική και ψυχική υγεία. Αύριο θα συμμετάσχω στα 5 χιλιόμετρα».
– Ο 82χρονος Ιούλιος Άμποτ, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό, τόνισε: «Έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και βγήκα ζωντανός και υγιής χάρη στον αθλητισμό. Παρότι δεν είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος, θα προσπαθήσω να κάνω έναν καλό χρόνο στον αυριανό αγώνα».
– Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σημαντήρας, ο οποίος έχει βάλει ως στόχο να τρέχει τουλάχιστον ένα μίλι κάθε μέρα της ζωής του, ανέφερε: «Ο “Νυχτερινός” είναι αγάπη! Είναι μία διοργάνωση προστιθέμενης αξίας για την πόλη και δεν έχω λείψει ποτέ από την εκκίνηση. Όλοι οι αγώνες είναι υποθέσεις φιλίας, ανθρωπίνων σχέσεων και ιστοριών. Ο καθένας μας μπορεί με τον τρόπο του να αποτελέσει κίνητρο για κάποιον άλλον άνθρωπο, ώστε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Από το 2003 τρέχω τουλάχιστον ένα μίλι την ημέρα, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκομαι, ακόμα και όταν ήμουν άρρωστος ή σε κατάστρωνα πλοίου».

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε και η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου και «πρέσβειρα» της διοργάνωσης, Σόνια Τσεκίνι, που συγκλονίζει με την προσωπική της περιπέτεια και με τη δύναμη της ψυχής της, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης παρότι δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού:
«Ο πιο ωραίος αγώνας είναι αυτός! Τις καλύτερες εμπειρίες μου τις έχω ζήσει εδώ. Κάθε χρόνο γίνονται όλο και καλύτερες οι διοργανώσεις του Τρίτωνα και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη, ιδανική για αθλητές που θέλουν να κάνουν μία καλή επίδοση. Εγώ παλεύω με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά βρίσκομαι εδώ επειδή ο κόσμος με αγκαλιάζει και θέλω να στείλω σε όλους το μήνυμα να βγουν από το σπίτι, να τρέξουν και να αθληθούν».

Μετά την παρουσίαση του γεμάτου συναισθήματα βίντεο του ΕΟΤ, τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, ο οποίος περιέγραφε το συνολικό αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης και αυτών των παραλλήλων εκδηλώσεων συνολικά υπογραμμίζοντας:
«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Σταύρος Σαράφης θα ζουν για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας. Όλοι εμείς είμαστε εδώ για να βγάλουμε νέες “Σμαράγδες”, “Ιούλιους”, “Γιάννηδες” και “Σόνιες”, που σήμερα έχουμε την τιμή και χαρά να τους έχουμε κοντά μας. Με το ήθος τους και τις πράξεις τους, αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους. Ο “Νυχτερινός” είναι ένα θαύμα που γέννησε η πόλη μας και μέσα σε τόσο λίγα χρόνια έφτασε να έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση.
Πλέον μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε τον σκοπό του, δεδομένου ότι εξαρχής στόχος μας δεν ήταν να αποτελεί απλώς ένα άριστα οργανωμένο δρομικό γεγονός, αλλά μία συνολική γιορτή για την πόλη, με άλλα παράπλευρα γεγονότα να συμπληρώνουν το αγωνιστικό πρόγραμμα. Θέλουμε να έρχονται οι οικογένειες και οι παρέες για να περάσουν καλά. Φέτος διοργανώνουμε, επιπλέον, το πάρτι προς τιμήν των δρομέων, έχουμε τον νυχτερινό αγώνα σκάκι, στηρίζουμε κοινωνικά μηνύματα που περνούν άλλοι φορείς και είναι βέβαιο ότι οι επισκέπτες θα περάσουν πιο όμορφα από κάθε άλλη φορά».

Τον επίλογο της όμορφης εκδήλωσης έβαλε ο Αντιπρόεδρος της Ο.Ε., Γιάννης Ποδιώτης, με την παρουσίαση και θερμές ευχαριστίες προς κάθε έναν από τους Θεσμικούς Υποστηρικτές της διοργάνωσης, η οποία υπόσχεται για άλλη μια χρονιά να αποδειχθεί καλύτερη από όλες τις προηγούμενες και να προσφέρει χρώμα, χαρά και μύηση στον υγιεινό τρόπο ζωής σε 15.000 δρομείς και σε όλη τη Θεσσαλονίκη!

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!