Του Μιχάλη Μελισσίδη

 

Μετά από απουσία ενός χρόνου σχεδόν,  η Αναστασία Μαρινάκου επιστρέφει στην ενεργό δράση και επιλέγει να κάνει ντεμπούτο στην… νυχτερινή Θεσσαλονίκη και τα 21 χλμ .της διοργάνωσης που γιορτάζει φέτος τα 11 της χρόνια.

“Είχα οριακό κάταγμα στο μετατάρσιο. Με ταλαιπωρούσε όλο το χρόνο και  αναγκάστηκα να αποσυρθώ για να κάνω σωστή αποκατάσταση”.

Πριν πάρει την απόφαση πρόλαβε να μας υπενθυμίσει ότι ανήκει στην πάστα των πιο γρήγορων δρομέων με το 9′.05″ στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, στα 3χλμ, με την 2η καλύτερη επίδοσή όλων των εποχών!

Η Αναστασία Μαρινάκου  κατέχει το ρεκόρ διαδρομής στα 10 χλμ. του Μαραθωνίου της Αθήνας, με 33′.32″, αλλά και των 5χλμ. του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης με 16′.34″ (2021). Κατέρριψε αρκετά πανελλήνια ρεκόρ στις αποστάσεις αντοχής αλλά και ημιαντοχής, ενώ όταν ήταν κάτω των 20 ετών τερμάτισε 4η στο ευρωπαϊκό με 4′.10″.

Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζεται με τον Σταύρο Καρρέ φιλοδοξώντας να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό της πιο δυνατή. Τα 21 χλμ. του «Νυχτερινού» είναι πρόκληση για την μετέπειτα πορεία της και ισχυρό προπονητικό τέστ. Ίσως να αποτελέσει και εφαλτήριο για Μαραθώνιο αργότερα, απόσταση που προς το παρόν δεν σκέφτεται.

Αυτό που έχει βάλει στο μυαλό της , στο σήμερα,  παράλληλα με την πρακτική της εξάσκηση στην ΕΡΤ ως τελειόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είναι ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης της 21ης Οκτωβρίου.

“Φυσικά και γνωρίζω για τον Νυχτερινό αγώνα. Προφανώς είναι κάτι διαφορετικό. Σκέφτομαι ότι θα έχει δροσιά αλλά και η διαδρομή είναι ευχάριστη”.

Η Αναστασία Μαρινάκου αγωνίστηκε το 2021 στο 5άρι του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και με επίδοση 16’34” και κατέχει το ρεκόρ διαδρομής.

Καλή δύναμη Αναστασία….