Αντίστροφη μέτρηση για τον 11ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, που θα μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε ένα εντυπωσιακό ανθρώπινο ποτάμι με 18.000 δρομείς!

Το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ – HELEXPO την Πέμπτη (19/10) και την Παρασκευή (20/10), από τις 10:00 έως τις 19:00, απ’ όπου θα παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους οι δρομείς που έχουν ολοκληρώσει τη δήλωση συμμετοχής τους στη διοργάνωση.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 21 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, αποκλειστικά και μόνο για τους εκτός Θεσσαλονίκης συμμετέχοντες δρομείς.

Παράλληλα, οι επιπλέον θέσεις που εξασφάλισε η Οργανωτική Επιτροπή θα διατίθενται κατά προτεραιότητα και μέχρι εξαντλήσεως τους από το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου. Στο πακέτο συμμετοχής τους δεν θα περιλαμβάνεται το αναμνηστικό T shirt της διοργάνωσης.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 11ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ έχει ως εξής:

Ώρα 18:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από τον Λευκό Πύργο.

Ώρα 18:05: Εκκίνηση Δρόμου Ενός Μιλίου από την οδο Ναυάρχου Κουντουριώτου (Πύλη ΟΛΘ).

Ώρα 19:30: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου από την Πλατεία Ελευθερίας.

Ώρα 21:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι στο ύψος της πλατείας του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος του Αγωνιστικού Προγράμματος θα ακολουθήσει το Half Marathon Night Party προς τιμήν των δρομέων, των συνοδών και των θεατών καθώς επίσης και ο Νυχτερινός σκακιστικός Μαραθώνιος.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υφυπουργείου Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ